divendres, 7 de setembre del 2012

Homenatge al General Moragues

Com ja és tradició, el proper 11 de setembre, Diada de Catalunya, es dedicarà un homenatge al General Moragues a Sort. Moragues fou un heroi de la guerra de Successió i defensor de la identitat del poble català, que es va casar amb Magdalena Giralt, habitant de Sort.

Divendres al vespres podreu assistir a una conferència audiovisual de l'astrònom de l'observatori d'Àger, Josep Maria Bosch, descobridor de l'asteroide més gran i proper a la Terra.

Dissabte al matí tindrà lloc una caminada de dues hores de Llessui pel Camí de Canasso fins al Castell de Torena i al migdia es farà una ofrena floral al monument de Josep Moragues, amb una lectura de poemes a càrrec de Meritxell Nus i Jordi Gassión i el Cant d'Els Segadors. A la tarda, es preveuen sardanes amb la Cobla Jovenícola d'Agramunt a la Plaça Major. Paco Poch Sabarich, autor de Les Veus del Pamano ha estat convidat als actes.




Como ya es tradición, el próximo 11 de septiembre, Fiesta Nacional de Cataluña, se dedicará un homenaje al General Moragues en Sort. Moragues fue un héroe de la guerra de Sucesión y defensor de la identidad del pueblo catalán, que se casó con Magdalena Giralt, habitante de Sort.

El viernes al anochecer podréis asistir a una conferencia audiovisual del astrónomo del observatorio de Àger, Josep Maria Bosch, descubridor del asteroide más grande y cercano a la Tierra.

El sábado por la mañana tendrá lugar una caminata de dos horas de Llessui por el Camino de Canasso hasta el Castillo de Torena y al mediodía se hará una ofrenda floral al monumento de Josep Moragues, con una lectura de poemas a cargo de Meritxell Nus y Jordi Gassión y el canto de Els Segadors. Por la tarde, se prevén sardanas con la Cobla Jovenícola de Agramunt en la Plaça Major. Paco Poch Sabarich, autor de Les Veus del Pamano ha sido invitado a los actos.




As it is tradition, on 11th September, National Day of Catalonia, a tribute to General Moragues will take place in Sort. Moragues was a hero of the War of Succession and defender of the identity of the Catalan people, who married Magdalena Giralt, an inhabitant from Sort.

On Friday evening you can attend a audiovisual conference by the astronomer of Ager's observatory, Josep Maria Garza, who discovered the biggest and closest to Earth asteroid.

On Saturday morning there will be a two-hour walk from Llessui through Canasso's Track to Torena's Castle and at noon there will be a wreath at the monument of Josep Moragues with a poetry reading by Meritxell Nus and Jordi Gassión and the Song of Els Segadors (Catalan National Anthem). In the afternoon, sardanes are expected by  Copla Jovenícola d'Agramunt in Plaça Major. Paco Poch Sabarich, author of Les Veus del Pamano, has been invited to the events.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada